• Dana Bontidean

    Actor – Fondator AnimaArt

Dana Bonțidean, licențiată în arte, profilul Artă Teatrală, specializarea actorie la universitatea clujană “Babeș-Bolyai”, a fost angajată a Teatrului de Păpuși Puck în perioada 1990-2013. În toți acești ani a acumulat experiență și s-a bucurat de numeroase premii de interpretare și participări la festivaluri naționale și internaționale ale teatrului de gen. În decembrie 2000 i se acordă titlul de “Membru Onorific” al Teatrului de Păpuși Puck, ca o recunoaștere a activității sale profesionale. În prezent este fondatorul companiei de teatru AnimaArt și colaborează cu diferite asociații culturale.

Pe lângă munca sa ca artist păpușar, Dana a colaborat în proiecte de teatru dramatic, iar spectacolele ,,Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintali’’ și ,,Femeia ca un camp de luptă’’, de Matei Vișniec,  în regia Monei Marian, i-au adus recunoaștere internațională.

Dana este un artist care a distrus bariere pentru a se elibera pe sine de anumite constrângeri, concepte învechite, idei eronate și false.  Și-a dezvoltat imaginația, creativitatea și spontaneitatea printr-un stil de muncă profesionist și printr-o permanentă nevoie de cunoaștere.

Își dorește ca AnimaArt să promoveze arta animației și cultura românească, să-i  modeleze pe cei mici și publicul ,,general’’, să vină în întâmpinarea lor cu spectacole captivante, originale și cu un potential estetic cât mai ridicat.